Barion Pixel
GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Egyedi méretű faházra lenne szükségem. Lehetséges?

A weboldalunkon található referenciákon túl cégünk vállal egyedi méretű és elrendezésű faházak gyártását, melyeket a megrendelő által megadott paraméterek szerint készítünk el. A faházak egyedisége tehát a kialakításra vonatkozik (alapterület, felszereltség), gyártástechnológiánktól eltérő egyedi műszaki tartalmú faház gyártását nem tudjuk vállalni.

Mi az a boronafalas faház?

Boronfalas faházaink alapesetben 28 mm-es falvastagsággal készülnek és szálanyagokban kerülnek leszállításra. A rönkházakhoz hasonlóan fogazott megoldással épülnek egymásra a falelemek, így külön vázszerkezet nem szükséges.

Milyen határidővel készül el a megrendelt faház?

A szállítás várható idejét mindig az aktuális megrendeléseink mennyisége alapján tudjuk meghatározni. Ezt az általunk elkészített árajánlatban mindig jelezzük.

Milyen alapot készítsek a faháznak?

A faházak fogadószintjét minden esetben a megrendelőnek kell előre elkészíteni/elkészíttetni.
Padozat nélkül rendelt faházak esetén egy előre elkészített vagy már meglévő vízszintes térbeton vagy térkővel kirakott fogadószint szükséges.
Amennyiben most készítik a betont a megrendelni kívánt faházhoz, akkor az ajánlott paraméterek a következők: 10-15 cm vastagságú vasalt térbeton, betonba vasháló. Boronafalas faházaink alá legalább a faház külső méretével megegyező méretű alap készítése szükséges, ez egyben a javasolt méret. Ebben az esetben fontos a pontos derékszög és átló.
Padozattal rendelt faház esetében elégséges lehet egy min. 5-10 cm vastagságú és a faház alapterületénél kb. 50 cm-el szélesebb és hosszabb vízszintes sóder-, vagy murvaágy, de elsősorban ezt is egy előre elkészített vagy már meglévő vízszintes térbetonra vagy térköves területre javasolt elhelyezni. Sóder-, vagy murvaágyra legfeljebb 15 m2-es faház telepítését tudjuk vállalni.
Azon megrendelőknek, akik nem kívánnak vagy nincs lehetőségük fogadószintet készíteni talajcsavarra történő telepítést javaslunk. Ebben az esetben a faház méretének függvényében a megfelelő számú talajcsavart a kollégák a helyszínen elhelyezik, majd egy erősített gerendabordázatra szerelt fa padozatra telepítik a faházat. Talajcsavar csak annak megfelelő talajon alkalmazható (nem töltött vagy sziklás) és a megrendelő részéről semmiféle előkészületet nem igényel a faház fogadása.

Szükséges rögzíteni a faházat a betonhoz?

Faházaink súlya és szerkezeti kialakítása miatt a betonhoz való rögzítés nem szükséges és az általunk vállalt összeszerelés sem tartalmaz ilyen jellegű munkálatokat. Amennyiben valaki szükségét érzi, utólag természetesen minden további nélkül megoldható a faház rögzítése a megrendelő részéről.

Mekkora a faház magassága?

Amennyiben nincs speciális igény a megrendelő részéről a faház magasságát illetően, abban az esetben a faházaink oldalfal magassága típustól függően 190-200 cm között mozog (nem opcionális), gerincmagassága pedig a faház szélességétől függően 230-270 cm. Maximálisan 2 sor emeléssel tudjuk faházainkat készíteni, ebben az esetben az oldalfalak mérete a következőképpen alakul: + 1 sor emelésnél kb. 210 cm, + 2 sor emelésnél kb. 225 cm.

Mekkora ajtó és ablak van a faházon?

A faházainkra igény szerint kérhető egy-, vagy kétszárnyú ajtó, illetve ablak az ajtóra vagy a falakra.
Amennyiben ezek méreteire nincs speciális igény, úgy az egyszárnyú ajtó nyílása 80 cm, a kétszárnyú ajtóé 160 cm (2 x 80 cm-es ajtószárny), garázsok esetében 230-250 cm. Az ajtók lakatolható bajonettzárral vannak ellátva, felár ellenében zárbetéttel (kulcsos, kilincses zárszerkezettel) is kérhető. Az ablak alap esetben fix világító ablak (nem nyitható), melynek mérete 60 x 70 cm, polikarbonáttal szerelve. Nyitható ablak opcionálisan kérhető.

Mennyi idő a garancia a faházakra?

Faházainkra a törvényben is meghatározott három év garancia érvényes, de természetesen ezen túl is vevőink rendelkezésére állunk. Azonban mivel minimális a hibalehetőség, és inkább az állagmegóvás elhanyagolásából eredő hibák léphetnek fel elsősorban, ezért a garancia azokra a hibákra terjed ki, amelyek megakadályozzák a faház rendeltetésszerű használatát, vagy közvetlenül állagromláshoz vezethet (pl. beázás). A természet vagy az ember által okozott sérülésekre, károkra, illetve a rosszul megalapozott házra, szerelésre vagy hibás karbantartás esetére nem tudunk garanciát vállalni.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!